home Dieta, Recepty Brambory zapečené s mozzarelou a pestem

Brambory zapečené s mozzarelou a pestem

Přemýšlíte jako rychlovku tentokrát podstrčit svým miláčkům k večeři. Času nemáte nazbyt a zapečené tousty už IMG_0759jste v týdnu měli několikrát? Máme pro vás tip! Pokud máte rádi brambory, pak si tenhle rychlý recept, který může posloužit i jako vhodná obměna běžných příloh či teplé party jídlo, určitě oblíbíte.

Co potřebujete? Pro každého strávníka počítejte jednu větší (nebo spíše velkou) bramboru. Dále mozzarelu (na tři velké brambory budete potřebovat dvě mozzarely). A nakonec mořskou sůl (může být obyčejná), pesto (fíkové s paprikou je ideál, ale záleží na vaší chuti) a poslední ingrediencí je olivový olej.

Jak na to? Není nic snadnějšího. Nejprve si vyberte zapékací nádobu vhodné velikosti, aby v ní brambory dobře držely pohromadě a nerozpadaly se. Brambory uvařte, pozor, nepřevařit! Pak částečně nakrojte tak, abyste do každého řezu mohli vtěsnat tenký plátek mozzarely, posolte, pokapejte olivovým olejem a do jednotlivých řezů vetřete tolik pesta, kolik je vám libo.

Nádobu s bramborami vložte do předehřáté trouby a pečte na 180º cca 25 minut.

Dobrou chuť 🙂

Spread the love
  • 1.3K
  • 553

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

four × 3 =