home Dieta, Tipy, Zdraví Zdravé smažení – nemožné či žádoucí?

Zdravé smažení – nemožné či žádoucí?

Lidé, pracující jako osoby samostatně výdělečně činné, či vykonávající takzvaná svobodná povolání, budou nejspíš souhlasit, když se zmíníme o práci doma a současné potřebě stihnout zajistit jednu z primárních lidských potřeb-jídlo.

6. DUETTO side handle

Foto: Archiv Tefal

Nejeden soukromý architekt, projektant, či švadlena, kteří svou práci provádí v domácím prostředí, se možná již dostali do situace, že nechali hrnec na plotně a odešli do vedlejší místnosti pracovat a příliš se nechali pohltit svou činností tak, že prostě zapomněli na přípravu obědu či večeře.

O výsledku pak víme nejen my, ale i soused, kterém navrch zavoní i něco jiného, než jen propečený řízek. Na plynovém sporáku s keramickým nádobím se to možná stalo i jiným z vás, ale v dnešní vyspělé době, která podléhá trendům úspory energie a času, se naštěstí můžeme spolehnout na moderní výrobky, které nám zajistí bezpečnost i v takovém případě.

tefal

Foto: Archiv Tefal

Jedním z takových je také indukční plotýnka, která je dokonce tak inteligentní, že se při určité teplotě vypíná a s ní spjaté nádobí, vyrobené z vodivých materiálů s ocelovým dnem. Velkým plusem zmiňovaných hrnců je jejich nepřilnavý povrch.

Zdravé vaření není tedy jen o volbě receptu, ale také o volbě vhodného nádobí, ať už hrnců či pánví. V případě pánví, které snad dennodenně využíváme při smažení oblíbených romantických palačinek pro svou drahou polovičku či rychlé večeře v podobě kus-kusu se zeleninou. Ingredience se nám nepřipalují hlavně díky povrchu pánví, známého již od roku 1954, kdy jej začal využívat Márc Gregoire pro pánve značky Tefal. Tefal je ve svém výrobním přístupu přizpůsobivá firma, což odpovídá také hodnotami, kterými se řídí. Drží se stanovených priorit s odkazem na ekologii, na zásady zodpovědného využívání lidských zdrojů při výrobě a udržování bezpečnosti pracoviště při výrobě, pomáhá komunitám po ekonomické stránce a v neposlední řadě podporuje trend zdravého stravování.

Ptáte se v čem konkrétně? Jak nejlépe smažit a nejíst přebytečný přepálený tuk? Odpověď zní bez oleje, tak to jde díky nepřilnavým povrchům u pánví zn. Tefal, které navíc neobsahují zdravotně závadné olovo či kadmium, jak to je mnohdy u jiných pánví. Dalším nesporným kladem je udržení nezbytných vitamínů při správné teplotě, kterou zajišťuje Thermo-Spot na středu pánve. Díky němu se dozvíte, kdy je pánev rozpálená a ušetříte další čas i energii při přípravě. Fajnšmekrům, kteří se ještě nevydali cestou vegetariánství, by se mohla zalíbit vůně masa, vycházející z elektrického grilu se senzorem teploty a tloušťky.

Zkrátka nemusíte ovládat nespočet kuchařských dovedností, v jednoduchosti je síla i krása zároveň a tomu odpovídají veškeré produkty zmiňované francouzské firmy. Více o produktech naleznete na www.tefal.cz.

Spread the love
  •  
  •  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twenty − three =