home Zdraví Parafín není obyčejný vosk

Parafín není obyčejný vosk

Parafín, všichni ho známe, ale víme také o všech zdravotních benefitech této neobyčejně obyčejné látky? Parafín začali používat lékaři v 50. letech 20. století jako podpůrnou léčbu artritické bolesti. V 80. letech se hojně začal používat pro kosmetické účely. Ošetření parafínovým voskem najdete téměř na každém seznamu poskytovaných služeb kosmetických salónů po celém světě.

Parafín má bezesporu vynikající účinky při použití v oblasti kosmetiky, péče o nehty a o pokožku, ale má však i další výhody, které pomáhají mnohem hlouběji než na úrovni pokožky.

Jaké jsou zdravotní benefity parafínu?

Zjemňuje pokožku

Ošetření parafínovým voskem se často používá v lázních nebo salonech poskytujících manikúru, protože tento produkt hydratuje a zjemňuje pokožku. Rovněž zvyšuje prokrvení pokožky a otevírá póry, což hydratačním prvkům umožňuje proniknout do hlubších vrstev pokožky. Díky tomu je vhodný pro péči o suchou a ekzematickou pleť. Stejně tak jako rašelinové zábaly, mají parafínové zábaly přímo skvělé výsledky.

Úleva od bolesti

Pro mnohé překvapivým použitím parafínu je jeho využití při léčbě bolesti. Po nanesení na tělo parafín uzavře ošetřovanou oblast, a teplo jím produkované, se postupně uvolní do okolní tkáně. Díky tomu je zvláště užitečný při léčbě ztuhlých kloubů a zmírnění bolesti spojené s artritidou, fibromyalgií, bursitidou, tendonitidou a bolestmi svalů.

Spread the love
  • 5